top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBlogschrijver met Respect

Hulp bij autisme: wie wij helpen

Wij van Respect zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in autisme, en we helpen zorgvragers die hier hulp bij kunnen gebruiken. We helpen met alles waar iemand mee worstelt – van een gestructureerde agenda behouden tot financiën, en van sociale vaardigheden tot een bepaalde mate van zelfstandigheid. Deze hulp bij autisme bieden we aan in regio Tilburg en omgeving Midden-Brabant.

Hulp bij autisme: hoe wij helpen

We bieden verschillende manieren van hulp bij autisme aan: ambulante begeleiding en beschermd wonen. De ambulante begeleiding kan bijvoorbeeld bij de zorgvrager thuis of op één van onze locaties plaatsvinden, en de woonbegeleiding vindt plaats in bepaalde woonwijken in Goirle. Het is maar net wat nodig en prettig is voor de zorgvrager.

Iedere zorgvrager is uniek en heeft diens eigen problemen, sterke punten en wensen. Daar wordt bij Respect goed naar gekeken. Het is enorm belangrijk dat een zorgplan en zorgvraag goed aansluit op hoe iemand is en wat iemand nodig heeft. Elke stap die we nemen wordt dan ook besproken. Jij behoudt de regie. Bij Respect geloven we dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen, en daar handelen we naar.

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding kan zowel bij iemand thuis als op één van onze locaties plaatsvinden. Het is maar net wat prettig is voor de zorgvrager en wat er financieel mogelijk is. Het doel van ambulante begeleiding is om zowel te helpen met lastige (dagelijkse) problemen, als wel om de zelfstandigheid en het probleemoplossend vermogen te vergroten, zodat het in de toekomst iets makkelijker is om met bepaalde situaties om te gaan. Dit vergroot je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je minder snel en vaak om hulp hoeft te vragen.

Het begeleidingsplan wordt op maat gemaakt. Er wordt gekeken naar ieders unieke persoonlijkheid en situatie, zodat het plan perfect aansluit op de wensen die iemand heeft.

Beschermd wonen

Niet iedereen kan (volledig) zelfstandig wonen, daarom helpen we zorgvragers op verschillende woonlocaties. We bieden de mogelijkheid om zelfstandig maar met ondersteuning te wonen. Beschermd wonen is een goede oplossing voor zorgvragers die het lastig vinden geheel zelfstandig te wonen en die graag 24 uur per dag hulp tot hun beschikking hebben.

Het zelfstandig wonen is erop gericht om te stabiliseren, en op het bevorderen van herstel en zelfredzaamheid. Ook hierbij geldt: iedereen is anders en heeft op een andere manier en in een andere mate hulp nodig. We nemen daarom alle tijd om samen te praten over de huidige en gewenste situatie, en hoe wij daar het beste een rol in kunnen spelen.

Meer weten over hoe we kunnen helpen? Advies nodig voor je specifieke situatie? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt ons bereiken op 06-81456563.9 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page