top of page

OMGAAN MET COVID

Binnen Respect hanteren wij de richtlijnen aangegeven door de Rijksoverheid en het RIVM. Dit betekent het volgende voor onze zorgvragers en medewerkers;


Vanaf 19 april 2022 vervalt het advies om in quarantaine te gaan als u in de buurt was van iemand met corona. Om besmettingen en verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk om na contact met een positief getest persoon: extra alert te zijn op klachten, direct te testen bij klachten en contact met kwetsbaren voor 10 dagen na het contact met de positieve persoon te vermijden. Bij een positieve testuitslag gaat u altijd in isolatie.

Persoonlijk advies: doe de check

Twijfelt u wat u moet doen als u zelf klachten heeft? Of in de buurt was van iemand met corona? Check uw advies op maat.

Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid.

Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Omgaan met Covid: Nieuws
bottom of page