top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBlogschrijver met Respect

Autisme begeleiding thuis - één van de manieren waarop wij helpen

Bijgewerkt op: 18 jan. 2023

Bij Respect bieden we begeleiding bij autisme aan, zowel bij iemand thuis, op één van onze locaties, als in een woonwijk in Goirle. Hier gaan we dieper op die eerste mogelijkheid in: begeleiding aan huis.


De voordelen

Omdat de meeste mensen met autisme niet goed kunnen omgaan met veranderingen, geeft orde en structuur houvast. Eén groot voordeel van begeleiding bij iemand thuis, is dat deze orde en structuur minder verstoord wordt. De zorgvrager blijft in diens (veilige) omgeving. Een ander voordeel van begeleiding aan huis, is dat er niet gereisd hoeft te worden. Dat scheelt tijd én geregel.

Ambulante begeleiding

Het soort hulp dat we aanbieden bij iemand thuis noemen we ook wel ‘ambulante begeleiding’. Dit is het soort begeleiding dat zorgvragers ondersteunt in het dagelijkse leven. Wat wij hierbij erg belangrijk vinden, is dat deze begeleiding op maat gemaakt is. Iedere zorgvrager is anders, want iedereen heeft andere behoeftes, andere pijnpunten, en ook simpelweg een andere persoonlijkheid en ander leven.

Bij aanvang van de hulpverlening wordt de situatie van de zorgvrager en diens omgeving geschetst. De problemen en mogelijkheden worden in kaart gebracht, en aan de hand van deze informatie worden gewenste resultaten opgesteld. Dit wordt altijd in samenspraak met de zorgvrager gedaan. Bij Respect hechten we hier veel waarde aan: we doen alles samen. Zo staan we sterker dan alleen.

Autisme begeleiding thuis – waar helpen we precies mee?

Samen werken we gedurende een bepaalde (gewenste) periode aan het bevorderen van zelfstandigheid, het reguleren van emoties en het vergroten van het probleemoplossend vermogen, om maar een paar voorbeelden te noemen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Misschien is er hulp nodig bij plannen en organiseren. In dat geval kunnen wij meedenken over hoe we je agenda de komende tijd het beste indelen, en brainstormen over wat er nodig is om iets (je verjaardagsfeest?) te organiseren. Hierbij denken we niet alleen mee over specifieke situaties, maar stellen we ook vragen en geven we tips zodat het in de toekomst makkelijker is om zelfstandig met oplossingen te komen.

Misschien is administratie wel helemaal niet je ding. Dit kan erg stressvol zijn, en het is dan prettig als iemand er wat orde in schept en meekijkt. Een aantal kleine tips doen vaak al wonderen om het wat overzichtelijker te maken.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals gezegd kijken we naar ieder individu en wat diegene nodig heeft. Iedereen is anders, en dus is ook ieder zorgplan uniek.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Schroom niet contact op te nemen! We beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ons bereiken op 06-81456563.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page